Cseréltessük ki az amalgámtöméseket!
Az amalgám higanyból, ezüstből és ónból áll. Ha ezt az anyagot a fogba helyezik, számolnunk kell azzal, hogy a higany fokozatosan a szervezetünkbe kerül, károsíthatja (sőt, mérgezheti) azt.
Több amalgámtömés esetén a nyál elektrolitként összekapcsolja a fémtöméseket, így egyfajta „elektromos áramkört” alakíthat ki a szájban, ami nyálkahártya-betegségek kialakulásához vezethet.
Az amalgám allergiás panaszokat is kiválthat.
Fogászatban történő felhasználását egyre kevésbé ajánlják. Javasolt egyéb megoldások (pl. fényre kötő, a fog színével egyező porcelántömés) alkalmazása.
Érdekességek
A fogak romlását az ókortól egészen a XVIII. századig gyakran az ún. kukac- elmélettel magyarázták. Egyiptomban a már i.e. 1400 körül említik a fogakban élősködő kukacot, mint a fogromlás okát. A babilóniaiak is át...
Bővebben...
Gyermekfogászat
Fogszuvasodás gyermekkorban Kisgyermekeknél a fogszuvasodás és következményei a tejfogakon nem egészen úgy zajlanak le, mint a maradófogak esetében. A szuvasodás sokkal gyorsabban éri el a fogbelet, ahol az erek, idegek találhatók, mivel a tejfogak fogb...
Bővebben...
Fogászati kisszótár
Néhány szakkifejezés, és a hozzá tartozó leírás...
Bővebben...
Néhány jó tanács!
Ezen az oldalon néhány jó tanáccsal látnánk el a kedves olvasót!...
Bővebben...
KezdőlapBemutatkozásAltatásos fogászatKezelésekSzálláslehetőségElérhetőség
Dr. Hajdú Zsuzsanna | Felnőtt- gyermek fogászat
Tel.: 06/ 30 961- 4193
(kora reggeltől késő estig)
Cím: Budapest, VI. kerület Eötvös u. 29. fszt. 1.
(A Szondi és az Aradi utca között)
Sanitas Magánklinika az Oktogonnál, közel a Nyugatihoz