Kezelések
Fogmegtartó kezelések

Fogvédelem Fluoriontoforézis kezelés -sel
A fluorkezelés során a fluorzselében lévő fluoridionok azonnal beépülnek a fogakba, ezáltal erősítik a fogat.

Porcelán héj
Porcelán héj készítése megoldást jelenthet azok számára, akiknek elülső fogain esztétikai probléma alakult ki (pl. kopás, törés, valamint a fogak közötti rés következtében), és a fog lecsiszolása nem szükséges. A porcelán héj fémmentes, alkalmazásával természetes hatást érhetünk el.

Barázdazárás
A barázdazárás legnagyobb előnye a prevenció. Alkalmazásával a fogszuvasodásnak leginkább kitett barázdák mélységét csökkentjük (ép barázdák esetén a kezelés fogfúrást nem igényel), ezáltal a fog felszíne simábbá, és így könnyebben tisztíthatóvá válik. A barázdazárás különösen fontos szerepet tölt be a gyermekek fogai épségének megőrzésében, de bármely korosztály számára kiváló megoldási lehetőséget nyújt.

Ultrahangos fogkőeltávolítás
A fogkőeltávolítás modern, és igen hatékony, ugyanakkor kímélő módszere, melynek során a fogkő az ultrahang finom rezgésével távolítható el a fogakról, így nincs szükség a fogat terhelő, erős mechanikus hatás alkalmazására.

Fogtömések
Esztétikus, a fog színével egyező tartós, kopásálló porcelántömések kiváló minőségű anyagból. Fogtömés készítése esetén igény szerint a fogfúrás altatásban is történhet.

Fogpótlások

Rögzített fogpótlások

Porcelán koronák

Porcelán hidak
Egyetlen fog hiánya esetén bizonyos esetekben készíthető porcelán híd a fogak lecsiszolása nélkül is.

Fémmentes cirkon korona
A cirkon-kerámia korona a fogászatban alkalmazott legmodernebb high- tech eljárással készülő fémmentes korona. Előnye, hogy nem allergizál, és minden eddigi megoldásnál jobban kielégíti az esztétikai igényeket, tökéletesen természetes hatás elérését teszi lehetővé.

Üvegpillérrendszer
Kellő számú saját fog esetén az üvegpillér rendszer alkalmazásával lehetséges beragasztott porcelán híd készítése kivehető fogsor helyett.

Csapos fog
Ha a fogállomány szuvasodás vagy sérülés következtében jelentősen kisebb méretűvé válik, Gyökérkezelés és Gyökértömés után a fog még megmenthető lehet. A gyökértömést követően csappal megerősítjük a fogat -ez a csapos fog-, erre készül a korona.

Ideiglenes koronák, hidak
A páciens igényei szerint lehetőség van ideiglenes pótlás készítésére. A végleges pótlás átadásáig az ideiglenes híd/ korona védi a lecsiszolt fogat a külső hatásoktól, emellett az esztétikai igényeket is kielégíti.

Kivehető fogpótlások

Teljes fogsor

Részleges kivehető fogsor
A részleges kivehető fogsor rejtett, nem látható rögzítéssel illeszkedik a szájba, így jobb esztétikai hatást nyújt.

Ideiglenes fogsor
A páciens igényei szerint lehetőség van ideiglenes fogsor készítésére is, abban az esetben, ha a fogsorkészítést foghúzás előzi meg. Így a páciens már a sebgyógyulás időtartamára sem marad fog nélkül.

Egyéb kezelések

Fogfehérítés
A fogfehérítés a fogtechnika által készített, a fogakra pontosan illeszkedő fogsínbe helyezett fehérítőanyag segítségével történik, kényelmes otthoni használattal. E fogfehérítő módszer alkalmazásával fokozatosan, a fogak kímélésével történik a fehérítés. 1- 2 héten belül látható eredmény érhető el, a fogak több árnyalattal világosabbak lesznek. Egy- egy sötétebb színű fog esetén illetve a páciens igényei szerint egyéb esetekben is lehetőség van rendelőnkben, erősebb hatóanyaggal végzett fogfehérítésre is.

Fogak sínezése
Fogágybetegség vagy sérülés következtében meglazult fogak egymáshoz rögzítése sínezéssel lehetséges. A sín a fogak belső részében található, és a fogak színével egyező. A sínezéssel helyreállítható a fogak terhelésének egyensúlya.

Kivehető fogszabályozó készülék

Fogékszer
A páciens által hozott, valamint a nálunk választott fogékszerek felhelyezése. A fogékszer beragasztása fúrás nélkül, kizárólag a fogászatban alkalmazott ragasztóanyagokkal történhet.

Fogvédő
Sportolók számára a fogak védelmét szolgáló fogvédő készítése keményműanyagból.

Elektrokauteres kezelés

Érdekességek
A fogak romlását az ókortól egészen a XVIII. századig gyakran az ún. kukac- elmélettel magyarázták. Egyiptomban a már i.e. 1400 körül említik a fogakban élősködő kukacot, mint a fogromlás okát. A babilóniaiak is át...
Bővebben...
Gyermekfogászat
Fogszuvasodás gyermekkorban Kisgyermekeknél a fogszuvasodás és következményei a tejfogakon nem egészen úgy zajlanak le, mint a maradófogak esetében. A szuvasodás sokkal gyorsabban éri el a fogbelet, ahol az erek, idegek találhatók, mivel a tejfogak fogb...
Bővebben...
Fogászati kisszótár
Néhány szakkifejezés, és a hozzá tartozó leírás...
Bővebben...
Néhány jó tanács!
Ezen az oldalon néhány jó tanáccsal látnánk el a kedves olvasót!...
Bővebben...
KezdőlapBemutatkozásAltatásos fogászatKezelésekSzálláslehetőségElérhetőség
Dr. Hajdú Zsuzsanna | Felnőtt- gyermek fogászat
Tel.: 06/ 30 961- 4193
(kora reggeltől késő estig)
Cím: Budapest, VI. kerület Eötvös u. 29. fszt. 1.
(A Szondi és az Aradi utca között)
Sanitas Magánklinika az Oktogonnál, közel a Nyugatihoz