Altatásos fogászat
A páciensek egy részénél az altatás mellett szóló érv, hogy az altatásos fogászat előnyeit kihasználva több fog csiszolása, fúrása, ha szükséges, több fog illetve foggyökér eltávolítása lehetséges egy altatási idő alatt. Így az olyan esetek is megoldhatók, amelyeket nem lehetne egy ülésben elvégezni.

Előfordul, hogy az altatásos kezelés a helyi érzéstelenítőkre való érzékenység miatt válik szükségessé. Emellett azok számára is megoldást jelenthet, akik a fogászati kezelések során hányingert éreznek. Ilyenkor, ha szükséges, a fogak betömését is az altatás ideje alatt végezzük el.

Az altatásban végzett fogászati ellátás előnyös lehet azok számára is, akik mindenképpen szeretnék elkerülni az ébrenléti állapotban esetleg érzékelhető kellemetlenségeket. Az altatásos fogászati kezelést megelőzően egy aneszteziológus- kardiológus- belgyógyász szakorvos alaposan kivizsgálja a beteget. Az altatást szakorvos végzi, a páciens a kezelés során végig a fogászati székben ül. Altatásban mindennemű fogászati beavatkozás elvégzése lehetséges: foghúzás, fogfúrás, fogcsiszolás.

A beteg kérésére a fogtechnika 24 órán belül ideiglenes koronákat készít a lecsiszolt fogakra a fogak védelme és a rágás helyreállítása céljából. Az ideiglenes fogpótlás műanyagból készül, az esztétikai igényeket is kielégíti a végleges pótlás elkészültéig.

Az altatásban történő kezelések árai megegyeznek a hagyományos módon végzett kezelések áraival, a páciensnek csak az altatás díja jelent többletköltséget.

Az altatás időtartama –a szükséges ellátás függvényében- 1-1,5 óra.

A kezelések fájdalommal nem járó része (pl. a fogak betömése az altatásban végzett fogfúrás után) ébrenléti állapotban történik, mivel ezekhez a beteg személyes érzéseire van szükség (pl. fogtömés magassága).

A fogászati ellátást követően a beteg rövid pihenés után kísérővel elhagyhatja a rendelőt, de lehetőség van arra, hogy a páciens klinikánkon lévő egy- illetve kétszemélyes kórtermek valamelyikében éjszakázzon.
A klinika mellett nemrég átadásra került egy újonnan épült középkategóriás szálloda, ahol a szállás szintén megoldható.
Érdekességek
A fogak romlását az ókortól egészen a XVIII. századig gyakran az ún. kukac- elmélettel magyarázták. Egyiptomban a már i.e. 1400 körül említik a fogakban élősködő kukacot, mint a fogromlás okát. A babilóniaiak is át...
Bővebben...
Gyermekfogászat
Fogszuvasodás gyermekkorban Kisgyermekeknél a fogszuvasodás és következményei a tejfogakon nem egészen úgy zajlanak le, mint a maradófogak esetében. A szuvasodás sokkal gyorsabban éri el a fogbelet, ahol az erek, idegek találhatók, mivel a tejfogak fogb...
Bővebben...
Fogászati kisszótár
Néhány szakkifejezés, és a hozzá tartozó leírás...
Bővebben...
Néhány jó tanács!
Ezen az oldalon néhány jó tanáccsal látnánk el a kedves olvasót!...
Bővebben...
KezdőlapBemutatkozásAltatásos fogászatKezelésekSzálláslehetőségElérhetőség
Dr. Hajdú Zsuzsanna | Felnőtt- gyermek fogászat
Tel.: 06/ 30 961- 4193
(kora reggeltől késő estig)
Cím: Budapest, VI. kerület Eötvös u. 29. fszt. 1.
(A Szondi és az Aradi utca között)
Sanitas Magánklinika az Oktogonnál, közel a Nyugatihoz