Rágjuk meg alaposan az ételt!
Alapos rágás nélkül az egész szervezetünket megterhelhetjük (főként gyomor- és bélrendszerünket). Az emésztés már a szájban megkezdődik a nyál segítségével, így a rágásnak nem csak az étel felaprítása a funkciója, hanem az is, hogy az étel összekeveredjen a nyállal, és ezt követően a többi emésztőnedv is alaposabban el tudja látni feladatát.
Mindez nem lehetséges megfelelő számú egészséges fog nélkül, ezért nagyon fontos egyetlen fog hiányának pótlása is (kivételt képezhetnek ez alól a bölcsességfogak).
Foghiány esetén nemcsak emésztésünk nem lesz megfelelő, hanem meglévő fogainkat is túlterhelhetjük, ami további komoly problémákhoz vezethet. Például: Fogágy pusztulása, Foglazulás, állkapocsizületi problémák.
Érdekességek
A fogak romlását az ókortól egészen a XVIII. századig gyakran az ún. kukac- elmélettel magyarázták. Egyiptomban a már i.e. 1400 körül említik a fogakban élősködő kukacot, mint a fogromlás okát. A babilóniaiak is át...
Bővebben...
Gyermekfogászat
Fogszuvasodás gyermekkorban Kisgyermekeknél a fogszuvasodás és következményei a tejfogakon nem egészen úgy zajlanak le, mint a maradófogak esetében. A szuvasodás sokkal gyorsabban éri el a fogbelet, ahol az erek, idegek találhatók, mivel a tejfogak fogb...
Bővebben...
Fogászati kisszótár
Néhány szakkifejezés, és a hozzá tartozó leírás...
Bővebben...
Néhány jó tanács!
Ezen az oldalon néhány jó tanáccsal látnánk el a kedves olvasót!...
Bővebben...
KezdőlapBemutatkozásAltatásos fogászatKezelésekSzálláslehetőségElérhetőség
Dr. Hajdú Zsuzsanna | Felnőtt- gyermek fogászat
Tel.: 06/ 30 961- 4193
(kora reggeltől késő estig)
Cím: Budapest, VI. kerület Eötvös u. 29. fszt. 1.
(A Szondi és az Aradi utca között)
Sanitas Magánklinika az Oktogonnál, közel a Nyugatihoz